top of page
_DSC1012b.jpg

Zam

 

Intro

Vår tanke var att behålla en tik från Pennys första kull, men ut kom endast två hanar. Lite snopet men egentligen obetydligt - vi ville ju först och främst utöka flocken med en ny kompis. Zam heter egentligen Zambezi (döpt efter floden som rinner mellan Zimbabwe och Zambia). Hans svans viftar ständigt och han är lika kelig som energisk! Han finner sig såhär långt helt oberörd av nya situationer och utmaningar så som främlingar, nya  platser, ljud, överraskningar osv. Det ska vi göra vårt bästa för att fortsätta förstärka.   

 

Personlighet

Han var den av syskonen som utan att egentligen visa tecken på dominans hade mest åsikter, sådär på ridgeback-vis. Han är alltid glad och framåt, men man får just nu se till att ligga steget före unghunds-fasonerna. Han är betydligt mer kontaktsökande och "kärlekssjuk" än Penny och älskar att ligga nära och mysa i soffan.

 

Exteriör

Vid 1 års ålder väger Zam 40 kilo och har en hel del växande kvar. Han är som sin mamma helt vetefärgad, förutom lite vitt intill två klor på vänster baktass. Perfekt ridge, korrekt saxbett och lovande kropp. Det ska bli väldigt spännande att se hur han utvecklas. Som unghund har han blivit exteriörbedömd very good.

Fakta

Ridge Life Zambezi

Född: 2020-12-22

Registrerad med stamtavla i SKK

Exteriörbedömd very good

zambezi-stamtavla.jpg
bottom of page