top of page
penny_toppbild.jpg

Penny

 

Intro

Hon är mattes själsfrände och husses största beundrare. När vi åkte de där 7 timmarna norrut för att hämta vår valp var det inte Penny som var tänkt att följa med oss hem, utan hennes syster. Men av alla de 10 perfekta valparna i kullen var det gång på gång ”fröken lila” som mötte min blick och kom upp i min famn. Hon skulle egentligen stannat kvar hos uppfödaren, men Lotta såg också den dragningskraft som uppstod oss emellan och lät hjärtat visa vägen. Det kommer vi för alltid vara henne tacksam för. 

 

Personlighet

Här har vi en typisk ridgeback-tik med alla de härligheter som rasen bär. Med hög integritet och självständighet väljer hon sin flock med omsorg och dem gör hon allt för. Andra människor är välkomna men ganska ointressanta. Andra hundar däremot är det roligaste som finns! Enligt Penny börjar ingen dag innan kl 10 och om det regnar är det högst olämpligt att gå ut mer än det absolut nödvändiga. Hon vaktar gården när hon känner för det men är ibland upptagen med att njuta av livet ifrån ryggläge på gräsmattan eller under en filt i soffan. Långa skogspromenader är kul, men om pojkvännen Izor också är med så är det JÄTTEKUL! 

 

Exteriör

Penny är en nätt tik på ca 32 kilo. Förutom några enstaka vita hårstrån på bröstet är hon helt vetefärgad och får för jämnan höra av främlingar hur elegant hon är. Djup bringa, väl markerad midja och en alldeles perfekt ridge. Hennes så tilltalande yttre är kanske inte så konstigt, hennes pappa är nämnligen fyrfaldig champion. Själv fick hon nyligen bedömningen excellent på sin första exteriörbedömning, med lovord som fick matte att rodna. 

Fakta

Fouruse´s Zahabu Akia

Född: 2018-01-09

SKK röntgad (höftled) HD GRAD A

SKK röntgad (armbågsled) ED 0

BPH utförd med fint resultat

Registrerad med stamtavla i SKK

Exteriörbedömdning excellent

stamtavla_penny.jpg
bottom of page